From the blog

Vrouwen met fulltime baan spelen het liefst games

De Nederlandse vrouw mag haarzelf het speelst noemen, dit is gebleken uit recent game onderzoek van Newzoo.  Zo blijkt dat er maar liefst 8.000.000 gamers actief zijn in Nederland, dit percentage bestaat zowel uit mannen als vrouwen. Opvallend is dat binnen een jaar tijd maar liefst 160.000 extra vrouwen zijn gaan gamen, we hebben het hier over 2011 – 2012. Kortom Nederland telt maar liefst 4 miljoen gamende vrouwen, wat wil zeggen dat dit getal gelijk is aan het aantal gamende mannen.

Nederland is daarmee het eerste land waarin het aantal gamende mannen en vrouwen gelijk is aan elkaar. In andere landen zijn het voornamelijk mannen die de game markt overheersen. Het percentage gamende vrouwen is gestegen tegelijkertijd daarmee is ook de tijdsbesteding gestegen. Zo spelen vrouwen nu gemiddeld 7,4 uur per week spelletjes. In tegenstelling wat we zouden denken is het spelen van spelletjes juist het populairst onder vrouwen met een fulltime baan.

Alhoewel er evenveel mannelijke als vrouwelijke gamers zijn wil dit niet zeggen dat het game gedrag hetzelfde is. Zo blijven het voornamelijk mannen die console games spelen, onder de vrouwen zijn online game portals nog steeds het populairst. Populaire spellen onder de mannen zijn Call of Duty, Skyrim en Fifa. Vrouwen spelen het liefst mahjong, puzzel en woordspelletjes. Speel jij wel eens een game? Zo ja, wat is jouw favoriete game?

Over Newzoo

Newzoo is een internationaal bedrijf wat zich richt op internationaal onderzoek 100% gericht op de game industry. Newzoo streeft er naar om veel mogelijke onafhankelijke data te verzamelen. Om de kwaliteit van deze data te kunnen waarborgen maken zij gebruik van hun kennis netwerk. Het overgrote gedeelte van deze data is gratis verkrijgbaar via de website www.newzoo.com andere data is verkrijgbaar tegen betaling.

Bron: de Telegraaf

 

Privacy Policy