From the blog

World Chess Championship: Anand vs Carlsen

Chessvibes heeft aangekondigd dat Magnus Carlsen op 6 november 2013 in Chennai (India) de regerend wereldkampioen Viswanathan Anand uit zal dagen. Het beloofd nu al een van de mooiste en meest toonaangevende partij uit de geschiedenis te worden, met name omdat 2 verschillende generaties grootmeesters tegenover elkaar staan.

De Noorse Carlson won op zijn 13e al zijn eerste grootmeestertitel en de strijd om de wereldtitel zou slechts een kwestie van tijd zijn. Het is nog wel even spannend geweest of het wel Carlsen was die de strijd mocht aangaan met Anand. In maart dit jaar heeft Carlsen voor een grote verrassing gezorgd door het toernooi niet te winnen na een bizarre partij tegen Svidler. Een nederlaag was het gevolg. (fragment NOS).

De tijd van Fischer en Kasparov is voorbij. Het leren schaken met krachtige CPU’s en internet heeft het schaken een nieuwe boost gegeven. 6 november kan de dag worden waar een nieuw schaakicoon uit voortkomt.

 

Privacy Policy