From the blog

Unieke expositie over schaken te bezichtigen in het Max Euwe Centrum

In het Max Euwe Centrum te Amsterdam is een nieuwe expositie te bezichtigen over het ontstaan van schaken in ons land. Ook vind je informatie over de ontwikkeling van schaken tot de Tweede Wereldoorlog. De expositie toont bijzondere voorwerpen zoals de eerste Nederlandstalige schaaktijdschriften. Daarnaast is er natuurlijk ook interessante informatie te vinden over bijvoorbeeld de eerste schaakkampioenen in Nederland en belangrijke competities. De expositie is te bezoeken tot 1 augustus 2014.

Max Euwe Centrum houdt herinneringen levend

Het Max Euwe Centrum is vernoemd naar wereldkampioen Machgielis Euwe. Deze wiskundeleraar was schaakkampioen van 1935-1937. Ook was Euwe actief als voorzitter van Wereldschaakbond FIDE. Na zijn overlijden werd ter nagedachtenis de stichting ‘Max Euwe Centrum’ opgericht. De stichting wil de schaaksport bevorderen, vooral in de culturele en sociale sector.

Het Max Euwe Centrum beheert een schat aan documenten, foto’s en memorabilia. Naast de vaste tentoonstelling zijn er kleine wisseltentoonstellingen. Een foto-overzicht van Nederlandse grootmeesters en alle wereldkampioenen is blijvend te bewonderen. Daarnaast beschikt het centrum over een bibliotheek met een uitgebreide collectie van schaakboeken van over de hele wereld.

Privacy Policy