From the blog

NK schoolschaken: ‘De Pinksterbloem’ uit Amsterdam wordt kampioen

Vooruitlopend op het NK schaken in juli 2014 voor volwassenen wordt het NK schoolschaken georganiseerd voor de kinderen van de Nederlandse basisscholen (groep 3- 5). In aanloop naar de finale op 14 juni 2014 vonden vanaf oktober 2013 tot en met maart 2014 de landelijke en regionale voorrondes plaats. In totaal namen 2337 teams deel aan de voorrondes, waarvan uiteindelijk 38 teams over bleven die zich plaatsten voor de NK schoolschaken finale in Arnhem.

Finale NK schoolschaken

Op zaterdag 14 juni 2014 was het zo ver en konden de leerlingen van groep 3, 4 en 5 strijden om de eerste Nederlandse schoolschaak titel. De finale werd in Arnhem gespeeld en was tot de laatste minuten van het toernooi bijzonder spannend. Uiteindelijk is het de Amsterdamse basisschool ‘De Pinksterbloem’ gelukt om de titel in de wacht te slepen.

Raf Amoraal Amsterdammer van de Dag

Een groot deel van de winst is te danken aan de jeugdige Raf Amoraal, die na een lange carrière in zijn schoolteam in zijn laatste wedstrijd de beslissende punt in de wacht wist te slepen voor zijn school. Hiermee heeft hij een grote bijdrage geleverd aan het behalen van de titel.

basisscho;

Scholen aan het schaken

Het opnemen van schaken in het lesprogramma is bij een aantal scholen al een normale zaak. Maar dit zouden er best wat meer mogen zijn.  Schaken is immers een strategische denksport en helpt kinderen op speelse wijze meer inzicht en begrip te krijgen waarmee vakken als rekenen voor velen een stuk begrijpelijker wordt.

Privacy Policy