From the blog

Jong genie Magnus Carlsen nieuwe wereldkampioen schaken

Het WK schaken heeft een nieuwe kampioen aan zijn gelederen toegevoegd: Magnus Carlsen mag zich per direct wereldkampioen schaken noemen. De nog zeer jonge Noor (22) is een genie als het aankomt op schaken en heeft in de laatste ronde van het toernooi de titelhouder Viswanathan Anand verslagen. Dankzij een behaalde remise werd Magnus Carlsen onverslaanbaar.

Magnus Carlsen heeft een fenomenaal geheugen

media_l_1960424

Al op vijfjarige leeftijd openbaarde zich het uiterst goede geheugen van de Noor Magnus Carlsen. Toen al kende hij van alle Noorse gemeenten niet alleen het oppervlak, maar ook het aantal inwoners en de vlag van de betreffende plaats uit zijn hoofd. Inmiddels is het schaakwonder opgegroeid en kent hij ruim 2000 schaakpartijen, de bijbehorende spelers en de uitslagen volledig uit zijn hoofd.

Wereldkampioen schaken op een na jongste ooit

Een week voordat hij 23 jaar zou worden is Magnus Carlsen wereldkampioen schaken geworden, waarmee hij de op een na jongste ooit is die deze titel mag dragen. De jongste wereldkampioen schaken was de Rus Ponomariovdie in 2002 haast even verrassend als Magnus zelf de titel in de wacht sleepte. Voor Magnus is dit echter geen reden om te treuren: zijn overwinning resulteerde in het winnen van omgerekend 1,1 miljoen euro terwijl zijn tegenstander, voormalig schaakkampioen Viswanathan Anand een bedrag van 750.000 euro tegemoet mag zien.

Privacy Policy