From the blog

Topschaker Ton Timman onverwachts overleden

Op zondag 10 augustus is Ton Timman onverwacht overleden aan een hartinfarct. Met het overlijden van Ton heeft de schaakwereld een icoon verloren. Hij werd 66 jaar en is in besloten kring begraven. Timman was getrouwd en vader van vier kinderen.

Ton Timman behoorde tot de Nederlandse schaaksubtoppers in het einde van de jaren 60 en in de jaren 70. Van 1969 tot 1988 was hij lid van Desisco Watergraafsmeer en droeg hij bij aan de zes landskampioenschappen die de club veroverde. In 1988 stopte Timman met schaken en trouwde hij met Jeanneke Boeijen. Hij was werkzaam in de automatisering en werd later onderzoeker bij de Algemene Rekenkamer. In 2005 ging hij met vervroegd pensioen en pakte hij het schaken weer op. Na een paar jaar hield hij er echter weer mee op. Mede omdat het voorbereiden met de computer niets voor hem bleek te zijn.

‘Broer van’

Ton Timman was de oudere broer van voormalig wereldtopschaker Jan Timman. Jan Timman won verschillende grote toernooien en schreef enkele schaakboeken. Ton Timman heeft overwogen om professioneel schaker te worden, maar het feit dat zijn broer beter was, heeft hem hiervan weerhouden.

Privacy Policy